Facebook

 

 

 


 

Nieuwtjes

Optreden Kopje Cultuur

Tijdens het Kopje Cultuur in Steenwijk gaf de COV Steenwijk een kijkje achter de schermen.
In de vorm van een openbare repetitie werden twee delen van de Hohe Messe, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach, behandeld. De dirigent legde aan het publiek uit dat er verband moet zijn tussen de tekst van een muziekstuk en de manier van zingen. Bijvoorbeeld “Dona nobis pacem” is een verzoek, een smeekbede. Dat zing je zacht. “Cum Sancto Spiritu” vraagt om een vrolijke, feestelijke uitvoering.
Deze verschillen worden door de wijze van dirigeren aangegeven, maar dan moeten de zangers daar wel naar kijken! De dirigent riep de koorleden op om ”uit hun boek te komen” en “bij hém te zijn met hun aandacht”.
De korte repetitie werd afgesloten met het zingen van de beide koordelen in hun geheel. Daarna klonk er een stevig applaus! (foto van Renate Jutte)

Bezoek aan de Koorbiënnale

Het bezoek aan de 9e Koorbiënnale in Haarlem -om nog eens het 70-jarig jubileum van ons koor te vieren- was een groot succes!

Het bezoek begon met een rondwandeling in Haarlem onder leiding van een gids, waarbij we in ieder geval een aantal hofjes hebben gezien waar de week daarvoor de Hofjesconcerten werden gegeven. Daarna was de (fantastische) organisatie in handen van de vrijwilligers van de Koorbiënnale: een etentje bij restaurant Stempels gevolgd door een bezoek aan het loepzuiver zingende Damask Vocal Quartet in de St. Bavokerk. Vervolgens was speciaal voor ons geregeld dat wij de generale repetitie van de Carmina Burana konden bijwonen, met medewerking van Arthur & Lucas Jussen, het Koorbiënnale Festivalkoor, het koor en Kinderkoor van het Muziekinstituut van de Kathedraal St. Bavo en de solisten Renate Arends, Yves Saelens, Dietrich Henschel. Dit alles onder leiding van dirigent Béni Csillag.

Afsluitend een workshop van de a capellagroep Leveleleven en een afsluitend drankje en hapje. Het was een groot succes en voor herhaling vatbaar over twee jaar!
(foto’s van Melle Meivogel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Concertagenda

18 NOVEMBER 2017 | JUBILEUMCONCERT
20.00 uur (kerk open 19.00 uur)

Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk

Hohe Messe van Johann Sebastian Bach

Met medewerking van het NASKA
en
Tess Marique Oostwouder (sopraan)
Yvonne Kok (mezzo-sopraan/alt)
Peter Vos (tenor)
Frank Hermans (bariton)

4 MEI 2018 | Dodenherdenking Steenwijk
Kleine Kerk te Steenwijk
Requiem – Gabriel Fauré

10 NOVEMBER 2018 | CONCERT
Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk
Vespers en Te Deum in D – Michael Haydn
Requiem – Wolfgang Amadeus Mozart

0

0

0

0

NASKA 2

Orkest

Het NAtionaal Symfonisch KAmerorkest is een enthousiast en flexibel orkest dat bestaat uit een vaste kern van ongeveer 30 professionele musici. De bezetting kan variëren van enkele musici tot een volwaardig symfonieorkest.

Naast eigen gevarieerde concertseries (klassiek, populair klassiek, filmmuziek (live), oratoria, passies, festivals, etc.) wordt het NASKA veelvuldig uitgenodigd om koren te begeleiden. Een fijne en belangrijke taak om de muziekcultuur en het repertoire voor klassieke werken voor koor en orkest in stand te houden. Het repertoire reikt van barok tot de hedendaagse muziek.

Het orkest is daarnaast steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en initieert het onder de aandacht brengen van ‘onbekende’ composities en werkt zodoende actief mee aan Nederlandse en wereldpremières. Ook staat het orkest graag open voor het promoten van nieuwe muziek en is het erg actief op het gebied van educatie en muziekcultuurontwikkeling op scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs).

0


0

 Recensie COV

Recensies

Zondag 19 maart 2017
Optreden voorprogramma Nederlands Kamerkoor

Zaterdag 19 maart 2016
Johannes Passion van Bach

Zaterdag 8 november 2015
Ich habe genug van Bach
Psalm 42 van Mendelssohn
Ein deutsches Requiem van Brahms

Zondag 14 december 2014
Optreden Vesperdienst Clemenskerk in Havelte

Zaterdag 29 november 2014
Magnificat ZWV 108 van Zelenka
Magnificat in D BWV 243, Lutherse Mis in A BWV 234 en Weihnachtsoratorium (deel 1) van Bach

Zaterdag 1 maart 2014
Nelsonmis van J. Haydn
Requiem van Duruflé

Zaterdag 23 maart 2013
Johannes Passion van Bach

Zaterdag 1 december 2012   (Jubileumconcert 65 jaar)
Messiah van Händel

Zaterdag 8 oktober 2011
Vesperae Solennes van M. Haydn
Grosse Messe van Mozart (in de bewerking van Robert Levin)

 

 

naar boven