Facebook Twitter

 

 

COV Steenwijk zoekt zangtalent!

 

Lid worden
Zingen is muziek maken met het mooiste instrument dat er bestaat. Het geeft kracht, vervult en bindt. Voor de COV staat plezier in zingen voorop. Meedoen betekent ook serieus oefenen, je de prachtige koorwerken eigen maken en die op zijn mooist laten klinken tijdens de concerten.

Ooit met de gedachte gespeeld in een koor te gaan zingen? Dan nodigen wij u van harte uit een keer langs te komen bij een repetitie van de COV Steenwijk. Omdat het koor op sterkte moet blijven is aanwas van zangtalent van tijd tot tijd gewenst. We kunnen met name versterking gebruiken bij de bassen en de tenoren. Voor andere stemsoorten kan er soms een wachtlijst zijn.

U hoeft niet te beschikken over koorervaring, maar u moet wel een goede zangstem hebben.
U hoeft geen noten te kunnen lezen, maar wel zelfstandig partijen kunnen instuderen.
Tenslotte wordt van de leden verwacht dat ze regelmatig de repetities bijwonen.

Heeft u belangstelling, maak dan een afspraak met Joke Fokkinga, tel. 0521- 381938 om te komen luisteren of om enkele repetities mee te zingen.
Het koor repeteert wekelijks op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Kleine Kerk van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Vrouwenstraat 5, Steenwijk.

Na een aantal weken wordt een stemtest afgenomen. De ervaring leert dat ook minder geschoolde zangstemmen bij de COV Steenwijk alle kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om de kwaliteit van het koor te bewaken, doet elk koorlid eens in de twee jaar een stemtest.

Het lidmaatschap bedraagt € 20,- per maand en wordt bij vooruitbetaling voldaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Bestuur

Frances Visser (voorzitter)
0516 – 451867
voorzitter

Nelleke Boot (secretaris)
0521 – 381940
secretaris

Lies Vingerhoets (sponsoring en vrienden)
0521 – 343069
sponsoring
vrienden

Joke Fokkinga (ledenzorg)
06 -15377774
ledenzorg

Piet Speelman (penningmeester)
0522-492270
penningmeester

Linda Schouwenaars  (bibliotheek)
0521-523625
bibliotheek

 

 

 

 

Rob Meijer  |  Dirigent, Artistiek Adviseur

“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Het is mijn ervaring, dat door vooral te laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet, de weg te wijzen naar de zuiverheid van de klank die je kunt realiseren en het stap voor stap laten ervaren en begrijpen hoe boeiend het uit te voeren repertoire is, je de zangers helpt veel meer te presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

Met ruim 25 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden.

Naast COV Steenwijk is Rob dirigent van Oratoriumkoor De Lier en het Leusdens Mannenkoor en vervult hij regelmatig gastdirigentschappen.

0


 

 

Fedde Tuinstra  |  Repetitor

Na de muziekschool in Heerenveen is Fedde orgel- en kerkmuziek gaan studeren aan de conservatoria te Groningen en daarna te Arnhem. In 1989 volgde hij de Kurt Thomascursus voor koordirectie te Den Haag. In 1990 is hij afgestudeerd voor orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en in 1991 voor kerkmuziek bij o.a. Bert Matter en Gijs van Schoonhoven. Daarna heeft hij nog orgel gestudeerd bij Stef Tuinstra aan de Noord Nederlandse Orgel Academie te Groningen.

Momenteel is hij werkzaam te Heerenveen en Wolvega als organist, pianist, muziekleraar en dirigent. Hij is verder directeur/eigenaar van muziekcentrum De Speeldoos te Heerenveen. Ook is hij vaste repetitor/pianist van de COV’s te Steenwijk en Heerenveen en sinds 2006 van het Toonkunstkoor Heerenveen. Hij heeft meegewerkt aan diverse uitvoeringen van deze koren.

 

 

 

naar boven