Facebook

 

 

Lid worden
Zingen is muziek maken met het mooiste instrument dat er bestaat. Het geeft kracht, vervult en bindt. Voor de COV staat plezier in zingen voorop. Meedoen betekent ook serieus oefenen, je de prachtige koorwerken eigen maken en die op zijn mooist laten klinken tijdens de concerten.Ooit met de gedachte gespeeld in een koor te gaan zingen? Dan nodigen wij u van harte uit een keer langs te komen bij een repetitie van de COV Steenwijk. Omdat het koor op sterkte moet blijven is aanwas van zangtalent van tijd tot tijd gewenst, met name van bassen en tenoren. Soms kan er echter een wachtlijst zijn.U hoeft niet te beschikken over koorervaring, maar u moet wel een goede zangstem hebben.
U hoeft geen noten te kunnen lezen, maar wel zelfstandig partijen kunnen instuderen.
Tenslotte wordt van de leden verwacht dat ze regelmatig de repetities bijwonen. Heeft u belangstelling, maak dan een afspraak met Jenneke van Veen, tel. 06-23980394 om te komen luisteren of om enkele repetities mee te zingen.
Het koor repeteert wekelijks op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Kleine Kerk, Vrouwenstraat 5 Steenwijk. Na een aantal weken wordt een stemtest afgenomen. De ervaring leert dat ook minder geschoolde zangstemmen bij de COV Steenwijk alle kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om de kwaliteit van het koor te bewaken, doet elk koorlid eens in de twee jaar een stemtest.Het lidmaatschap bedraagt € 25,- per maand en wordt bij vooruitbetaling voldaan.

 

 

 


 

Bestuur:
voorzitter en ledenzorg Frances Visser
0516-451867
secretaris Jenneke van Veen
06-23980394
sponsoring en vrienden Luc Werring
06-45424693
penningmeester Piet Speelman
 

06-12117522
bibliotheek Bettie Sluijter
0521-344920


Boekhouding
Roelof Tolsma

Midi-bestanden
Hendrik Luning
Sybren Reijenga

Muziekcommissie
Jannie Stukker
Frances Visser
Hanneke Veninga
Sipke Huismans

PR-commissie
Luc Werring
Tilly Berends
Ria Piquer
Liesbeth Stellingwerf
Louw Verwoerd
Lies Vingerhoets

Commissie Lief en Leed
Marian Jutte
Harriët Speelman

Web beheer

Tilly Berends
Bettie Sluijter


Rob Meijer  |  Dirigent, Artistiek Adviseur

“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Graag wil ik mensen laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet. Ik wil hen de weg naar de zuiverheid van de klank wijzen en hen stap voor stap laten ervaren hoe boeiend het uit te voeren repertoire is. Zo zullen zangers meer presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

Met ruim 25 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden.

Naast dirigent van COV Steenwijk is Rob ook dirigent van COV Heerenveen, Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior in Nieuw Vennep en Vocal Group Free Voice in Harderwijk. Verder vervult hij regelmatig gastdirigentschappen.

 

0


Fedde Tuinstra  |  Repetitor

Na de muziekschool in Heerenveen studeerde Fedde orgel- en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem.
In 1989 volgde hij de Kurt Thomascursus voor koordirectie in Den Haag.
In 1990 is hij afgestudeerd voor orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en in 1991 voor kerkmuziek bij o.a. Bert Matter en Gijs van Schoonhoven. Daarna volgde orgelstudie bij Stef Tuinstra aan de Noord Nederlandse Orgel Academie te Groningen.

Momenteel is Fedde werkzaam te Heerenveen en Wolvega als organist, pianist, muziekleraar en dirigent.
Hij is directeur/eigenaar van muziekcentrum “De Speeldoos” te Heerenveen. Ook is hij vaste repetitor/pianist van de COV’s te Steenwijk en Heerenveen en sinds 2006 van het Toonkunstkoor Heerenveen. Hij heeft meegewerkt aan vele uitvoeringen van deze koren.

 

 

naar boven