Facebook Twitter

 

Lid worden
Zingen is muziek maken met het mooiste instrument dat er bestaat. Het geeft kracht, vervult en bindt. Voor de COV staat plezier in zingen voorop. Meedoen betekent ook serieus oefenen, je de prachtige koorwerken eigen maken en die op zijn mooist laten klinken tijdens de concerten.Ooit met de gedachte gespeeld in een koor te gaan zingen? Dan nodigen wij u van harte uit een keer langs te komen bij een repetitie van de COV Steenwijk. Omdat het koor op sterkte moet blijven is aanwas van zangtalent van tijd tot tijd gewenst, met name van bassen en tenoren. Soms kan er echter een wachtlijst zijn.U hoeft niet te beschikken over koorervaring, maar u moet wel een goede zangstem hebben.
U hoeft geen noten te kunnen lezen, maar wel zelfstandig partijen kunnen instuderen.
Tenslotte wordt van de leden verwacht dat ze regelmatig de repetities bijwonen.Heeft u belangstelling, maak dan een afspraak met Willemien Oosterveld, tel. 0516-451745 om te komen luisteren of om enkele repetities mee te zingen.
Het koor repeteert wekelijks op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk. Na een aantal weken wordt een stemtest afgenomen. De ervaring leert dat ook minder geschoolde zangstemmen bij de COV Steenwijk alle kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om de kwaliteit van het koor te bewaken, doet elk koorlid eens in de twee jaar een stemtest.Het lidmaatschap bedraagt € 25,- per maand en wordt bij vooruitbetaling voldaan.

 

 


 

Bestuur:
voorzitter Frances Visser
0516-451867
secretaris Jenneke van Veen
06-23980394
sponsoring Luc Werring (en vrienden)
06-45424693
ledenzorg Willemien Oosterveld
0516-451745
penningmeester Piet Speelman
 

06-12117522
bibliotheek Linda Schouwenaars
0521-523625

 

 

 

 


Boekhouding
Roelof Tolsma

Midi-bestanden
Hendrik Luning

Muziekcommissie
Jannie Stukker
Renny van der Galiën
Frances Visser
Hidde Visser
Elly van de Wetering

PR-commissie
Luc Werring
Tilly Berends
Ria Piquer
Frank van Schijndel
Liesbeth Stellingwerf
Louw Verwoerd
Lies Vingerhoets

Web beheer

Tilly Berends
Linda Schouwenaars


Rob Meijer  |  Dirigent, Artistiek Adviseur

“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Het is mijn ervaring, dat door vooral te laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet, de weg te wijzen naar de zuiverheid van de klank die je kunt realiseren en het stap voor stap laten ervaren en begrijpen hoe boeiend het uit te voeren repertoire is, je de zangers helpt veel meer te presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

Met ruim 25 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden.

Naast dirigent van COV Steenwijk is Rob ook dirigent van COV Heerenveen, Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior in Nieuw Vennep en Vocal Group Free Voice in Harderwijk. Verder vervult hij regelmatig gastdirigentschappen.

0


Fedde Tuinstra  |  Repetitor

Na de muziekschool in Heerenveen is Fedde orgel- en kerkmuziek gaan studeren aan de conservatoria te Groningen en daarna te Arnhem. In 1989 volgde hij de Kurt Thomascursus voor koordirectie te Den Haag. In 1990 is hij afgestudeerd voor orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en in 1991 voor kerkmuziek bij o.a. Bert Matter en Gijs van Schoonhoven. Daarna heeft hij nog orgel gestudeerd bij Stef Tuinstra aan de Noord Nederlandse Orgel Academie te Groningen.

Momenteel is hij werkzaam te Heerenveen en Wolvega als organist, pianist, muziekleraar en dirigent. Hij is verder directeur/eigenaar van muziekcentrum De Speeldoos te Heerenveen. Ook is hij vaste repetitor/pianist van de COV’s te Steenwijk en Heerenveen en sinds 2006 van het Toonkunstkoor Heerenveen. Hij heeft meegewerkt aan diverse uitvoeringen van deze koren.

 

 

naar boven