Facebook

 

 

Lid worden

Zingen is muziek maken met het mooiste instrument dat er bestaat. Het geeft kracht, vervult en bindt. Voor de COV staat plezier in zingen voorop. Meedoen betekent ook serieus oefenen, je de prachtige koorwerken eigen maken en die op zijn mooist laten klinken tijdens de concerten.
Ooit met de gedachte gespeeld in een koor te gaan zingen? Dan nodigen wij u van harte uit een keer langs te komen bij een repetitie van de COV Steenwijk. Omdat het koor op sterkte moet blijven is aanwas van zangtalent van tijd tot tijd gewenst.
Op dit moment heeft het koor alleen plaats voor sopranen, tenoren en bassen. Alten kunnen op een wachtlijst worden geplaatst.
U hoeft niet te beschikken over koorervaring, maar u moet wel een goede zangstem hebben.
U hoeft geen noten te kunnen lezen, maar wel zelfstandig partijen kunnen instuderen. Daarbij kunt u gebruik maken van de midibestanden waarover de koorleden kunnen beschikken.
Tenslotte wordt van de leden verwacht dat ze regelmatig de repetities bijwonen. Heeft u belangstelling om te komen luisteren of om enkele repetities mee te zingen, neem dan contact op met de secretaris van het koor via dit e-mailadres en laat uw telefoonnummer achter zodat er contact met u opgenomen kan worden.
Als u belangstelling hebt om een bepaald werk mee te zingen, is het ook mogelijk om – voor een enkele uitvoering – projectlid te worden.
Het koor repeteert wekelijks op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Kleine Kerk, Vrouwenstraat 5 Steenwijk. Na een aantal weken wordt een stemtest afgenomen. De ervaring leert dat ook minder geschoolde zangstemmen bij de COV Steenwijk alle kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om de kwaliteit van het koor te bewaken, doet elk koorlid eens in de twee jaar een stemtest. Het lidmaatschap bedraagt € 30,- per maand en wordt bij vooruitbetaling voldaan.

 

 

 


 

Bestuur:

 

Jenneke van Veen: voorzitter en ledenzorg

Liesbeth Stellingwerf: secretaris

Luc Werring: sponsoring en vrienden

Piet Speelman: penningmeester

Bettie Sluijter: bibliotheek

 

 


Boekhouding
Roelof Tolsma

Midi-bestanden
Hendrik Luning
Sybren Reijenga

Muziekcommissie
Jannie Stukker
Frances Visser
Hanneke Veninga

PR-commissie
Luc Werring
Tilly Berends
Wim van der Linden
Ria Piquer
Louw Verwoerd
Lies Vingerhoets

Commissie Lief en Leed
Marian Jutte
Harriët Speelman

Web beheer

Tilly Berends
Bettie Sluijter


Rob Meijer  |  Dirigent, Artistiek Adviseur

“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Graag wil ik mensen laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet. Ik wil hen de weg naar de zuiverheid van de klank wijzen en hen stap voor stap laten ervaren hoe boeiend het uit te voeren repertoire is. Zo zullen zangers meer presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

Met ruim 30 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.
Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden.

Naast dirigent van COV Steenwijk is Rob ook dirigent van Koninklijk Concertkoor Hosanna in Spakenburg, Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior in Nieuw Vennep, repetitor bij de Utrechtse Bachcantatediensten en artistiek leider van Stichting Eemland Muziekproject. Verder vervult hij regelmatig gastdirigentschappen en organiseert hij cursussen koor- en stemvorming.

 

0


Fedde Tuinstra  |  Repetitor

Na de muziekschool in Heerenveen studeerde Fedde orgel- en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem.
In 1989 volgde hij de Kurt Thomascursus voor koordirectie in Den Haag.
In 1990 is hij afgestudeerd voor orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema en in 1991 voor kerkmuziek bij o.a. Bert Matter en Gijs van Schoonhoven. Daarna volgde orgelstudie bij Stef Tuinstra aan de Noord Nederlandse Orgel Academie te Groningen.

Momenteel is Fedde werkzaam te Heerenveen en Wolvega als organist, pianist, muziekleraar en dirigent.
Hij is directeur/eigenaar van muziekcentrum “De Speeldoos” te Heerenveen. Ook is hij vaste repetitor/pianist van de COV’s te Steenwijk en Heerenveen en sinds 2006 van het Toonkunstkoor Heerenveen. Hij heeft meegewerkt aan vele uitvoeringen van deze koren.

 

 

naar boven